donderdag 18 juni 2015

De innerlijke zomertuin....een visualisatie.


De innerlijke zomertuin.

Zie jezelf staand in een zomerlandschap. 


Op enige afstand zie je op een heuvel een wit ommuurde tuin met een poort met een  gouden hekwerk.

Het is een mooie, zonnige dag. De temperatuur is aangenaam warm en er staat een lichte zomerbries die een geur van versgemaaid gras en lavendel meedraagt. 
  Je bent op weg naar de ommuurde tuin op de heuvel en je voelt je ontspannen en nieuwsgierig. 
Boven de muur zijn enkele glanzende groengekleurde boomtoppen zichtbaar, die zacht bewegen in de wind.
Loop nu via het pad naar boven. De muren rond de tuin hebben een witte kalklaag die het licht van de zomerzon reflecteert. De poort is heeft aan weerszijden bloeiende rozenstruiken met roze rozen waar verfijning vanuit gaat.

Je opent het goudglanzende hek in de poort en loopt de tuin binnen. 
Blijf voor het moment staan en kijk rond welke beelden er in jouw gezichtsveld komen.
Wat zie je ?
Is het een aangelegde tuin ? Of een wilde tuin ? En loop er dan op een welwillende wijze door. Zie de planten, de bomen en de vijver . Is er in de tuin een plek die nog onderhoud nodig heeft ? Neem het waar. Zonder oordeel. Zo van: o ja daar is nog onderhoud nodig. En ga dan verder.
Aan de rand van de vijver staat een bankje waar je kunt zitten. Het bankje wordt overhuift door een boom met een prachtig groen bladerdak. Daar in de schaduw van de boom kijk je verder rond in de tuin. Je kijkt vanuit een ander perspectief.

Dan gaat je aandacht naar de vijver met kristalhelder water. Een klein beekje voert het water vanuit een bron in de vijver en even verderop stroomt het weer verder als beek.
Het is er niet diep en je kunt er vissen zien zwemmen. Ze ogen vitaal en beweeglijk.
Dan valt je oog op een klein kistje dat op de bodem ligt. Je knielt aan de rand en pakt het kistje uit het water.
Terug op de bank open je nieuwsgierig dit kistje. Er zit een klein glanzend object in. Een geschenk voor jou. Van de vijver. Je neemt het in je hand. Neem het waar. Zonder oordeel. Mogelijk met verwondering.

Dan is het tijd terug te gaan. Je loopt het pad terug naar de poort, terwijl je deze tuin bedankt voor wat zij je gebracht heeft. Je opent het gouden hekwerk. Je wandelt terug naar de plek waar je reis begonnen is.

En blijf daar nog enige tijd in stilte aanwezig.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten