donderdag 30 april 2015

De lentetuin, een visualisatie.

Zie jezelf met je beeldend vermogen staan in een grote, uitgestrekte lentetuin. Het is een mooie zonnige dag. Je koestert jezelf in de weldadige warmte van de voorjaarszon. De lucht is stralend blauw. De wind zacht.


Overal om je heen is de lente in al haar uitbundigheid zichtbaar. Een veelvoud van allerlei soorten en kleuren bloemen: tulpen, narcissen, madeliefjes,..........Ook zijn er fruitbomen die prachtig in bloei staan.

Er is vlakbij ook een grote vijver waar het jonge riet enthousiast naar boven komt. Tussen dat riet zwemmen kleine eendjes, net uit het ei, heel levendig. Kwetsbaar ook. Ze zwemmen zo dicht mogelijk bij de ouder.


Verderop in de tuin staat een fraaie witte tempel. Nieuwsgierig loop je het pad op in de richting van de tempel. Deels loopt deze over grote vlakke stenen dwars door de vijver. Je voelt het contact met de stenen en de stappen die je maakt.
Bij de ingang van de tempel is een grote poort. Als je de poort nadert komt er een vrouw naar je toe. Ze is gekleed in een eenvoudig wit gewaad. Haar ogen stralen liefde en sereniteit uit. Ze begroet je hartelijk en nodigt je uit mee naar binnen te gaan.

Binnen ervaar je een prettige lichte en ontspannen sfeer. De vrouw geeft je een beker water, die zij uit de bron in het midden van de tempel haalt. 
Het is levenswater, van grote helderheid en zuiverheid.
Je voelt je verkwikt en verfrist.
Deze vrouw straalt ook wijsheid uit en je kunt haar ten allen tijde een vraag stellen. 
Zo ook nu, als je wilt.

Dan is het tijd om terug te gaan. Je neemt afscheid van de vrouw in het wit en op dat moment legt zij haar hand op je hart. Er stroomt licht bij je naar binnen. 
Je eigen hand neemt dat gebaar over en je wandelt zo via het pad terug naar de plek waar je begonnen bent.
Daar ga je even zitten om alle ervaringen voorbij te laten komen.


Bevestig voor jezelf: het is lente. In mij ( mei ).

Henk, 30 april 2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten