donderdag 22 januari 2015

Geleide meditatie: de pelgrimage.



De Pelgrimage.

Zie jezelf met je beeldend vermogen wandelen op een onverhard pad te midden van een wijds zuidelijk landschap. Het is een prachtige dag. De zon is aangenaam warm, de lucht stralend blauw met hier daar een wit wolkje. Wilde bloemen langs de borders van het pad. De lucht is zuiver en je geniet ervan om hier te mogen zijn.


Om je heen heb je een wijds uitzicht over mals en zachtgroene graslanden, goudgele glooiende korenvelden, de zacht geurende lavendelvelden. Kijk wat bij jou past.
Op je rug draag je een stevige rugzak die goed (mogelijk  meer dan goed ) gevuld is. Spullen voor onderweg, spullen die je denkt nodig te hebben, spullen die je denkt mogelijk nodig te hebben, spullen die je niet wilt achterlaten, allerlei ervaringen. Kortom een flink pakket.
Neem nu het besluit voor enige tijd stil te staan op je pad, jouw levenspad. Tijd voor een pauze. Je laat de rugzak van je schouders afglijden zodat deze op de grond komt te staan. 
Je ervaart de ruimte die dat geeft.

Doe nu een paar stappen naar voren en ervaar hoe het is even niets te hoeven dragen. Gewoon te zijn. Voel de zonnewarmte op je lichaam en adem de zuivere lucht en lentegeuren  in.
Zie nu iemand of iets achter je in wie of waar jij vertrouwen in hebt. Dit kan iemand zijn op wie je kunt vertrouwen, een kleur, een gouden licht, een engel. Kijk wat bij je past en ervaar het beschermende en steunende effect hiervan. Ga met je aandacht naar je hart en voel je verbonden met datgene, diegene die jou supporteert.

Laat nu dat beeld weer los en als je dat wilt zie naast je een kleinere rugzak met daarin je kwaliteiten, zoals vertrouwen, liefde, schoonheid, hoop en ook kracht. Je kunt de kwaliteiten ook meenemen in je hart. Je wandelt verder over het pad. De ruimte om je heen. De zon boven je.
En als je wilt kijk eens vooruit. Kun je het mogelijke  doel van je reis zien ? Of een tussendoel ? Kijk ernaar zonder oordeel en een open hart en mind. Hier en nu.

Kom dan nu weer terug in deze ruimte: voeten op de grond, contact met de stoel,  je aandacht in je adem.                                               Open je ogen en rek je uit.


Henk. 21-01-2015.


www.deverwonderingvanhetbeeld.blogspot.com
www.artohotze.blogspot.com
www.galerieartohotze.blogspot.com
www.henksverhalen.blogspot.com
arto.hotze@hotmail.com

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten