vrijdag 16 januari 2015

Geleide meditatie : de Gouden Boeddha.

De Gouden Boeddha.

Zie jezelf - met je beeldend vermogen - staan op het plein voor een grote Boeddhatempel. Het is prachtig weer. Boven je hoofd een stralend warme voorjaarszon. Er staat een zachte bries en de temperatur is aangenaam.
Langs de borders van het terras staan veelkleurige voorjaarsbloemen.
Je loopt naar de rand van het terras waar je een wijds uitzicht hebt over het landschap onder je.
Je ademt enkele malen de zuivere lucht in en je besluit - nieuwsgierig geworden - de tempel te bezoeken.

Je loopt de trap op naar de ingang. De grote deuren staan wijd voor je open. Als je de tempel binnengaat is het eerst even wennen, zo vanuit het zonlicht in het meer schemerige licht in de tempel dat via verschillende vensters naar binnen valt.
Overal op de grond liggen tapijten en er hangen felgekleurde doeken. Ook zijn er gebedssmolens en kussens om op te mediteren.
Je loopt rechtdoor naar het grote gouden Boeddhabeeld dat je met een milde glimlach naderbij ziet komen. Als vanzelf neem je deze glimlach over.
Je voelt je welkom.
Voor de Boeddha staan tafels met offerandes, bloemen , wierookstaven. Het beeld wordt ook verlicht door een zee van kaarsen.
Je ademt een paar keer diep in en uit en laat de gouden, liefdevolle glans van de Boeddha bij je naar binnen stromen. Eerst in je hart en van daaruit door heel je lichaam.

Dan draai je je om. Voor je staat een bankje. Je gaat erop zitten met je rug naar de gouden Boeddha. Neem een waardige houding aan.
Ook nu verbind je je met de kwaliteiten van dit beeld, dat staat voor een Hoger Principe. Je voelt het als een beschermend gouden licht rondom de achterzijde van je lichaam.

Dan richt je je blik naar voren. Naar de grote open poort. Het krachtige zonlicht komt naar binnen en naar je toe. Het nodigt je uit naar buiten te gaan, beschermd door de gouden Boeddha-energie achter je.

Je staat op en bedankt de Boeddha. Misschien wil je nog iets achterlaten op de offertafel of krijg je iets van de tafel mee.

Je loopt nu via de poort naar buiten. Het volle zachte warme zonlicht in. Je loopt naar de rand van het terras en daar temidden van de veelkleurige voorjaarsbloemen kijk je uit over het landschap. 
Jouw landschap.

Henk.


( Geïnspireerd door een soortgelijke ervaring in de "Temple des Mille Buddha's" in La Boulaye, Morvan, Frankrijk.



www.deverwonderingvanhetbeeld.blogspot.com
www.artohotze.blogspot.com
www.henksverhalen.blodspot.com
www.galerieartohotze.blogspot.com
arto.hotze@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten