zondag 31 maart 2013

Quantum Life

Vanochtend, Paasochtend, ben ik bij een lezing m.b.t. Quantum Life geweest. De plek: "Op Hodenpijl" in de pastorie van de voormalige katholieke kerk van Schipluiden.
 
 
Quantum Life, dat zich gesteund weet door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, ziet het hart, ons hart als een centrum van liefde en bewustzijn en als een bron en gids op het gebied van zelfgenezing.
 
Het doel van Quantum Life is ( ik citeer ) : het helpen ontwikkelen en toepassen van je innerlijke potenties, talenten en capaciteiten op een manier die ten goede komt aan jezelf, je omgeving en de wereld.
 
Anders gezegd:
De Kunst van Zo Lang Leven Als je wenst in Overvloed en Geluk.
En dat klinkt ronduit aantrekkelijk.
En het gaat niet vanzelf. Het vraagt om actie.
 
 
Liefde, intuïtie, zelfliefde, creativiteit, compassie, vreugde, vertrouwen, etc. zijn fantastische kwaliteiten. Maar wat als je er niet bij kunt ? Als er iets voor zit ( je er iets voor zet ), je innerlijke saboteur b.v.
Wat dan ?
 
Presentator A. neemt ons op heldere wijze mee door een aantal mogelijkheden, zoals:
Specifieke gerichte meditaties, liefst meerdere malen per dag.
Je bewust worden van je schaduwkant en die leren accepteren.
Je meditatief verbinden met aarde, hart, kosmos ( in samenhang ).

 
Het meeste klinkt mij zeer bekend in de oren.
Een eye-opener vond ik dit: je schuldig voelen is zeer slecht voor je gezondheid. Het leidt tot zelfhaat en dat leidt weer tot een aanval op het auto-immuunsysteem. Dat raakt verzwakt en ziekten en veroudering krijgen de kans.

Er is ook hoop:
Als je gezond en matig eet kun je langer vitaal blijven en wordt je leven verlengd.....met als gevolg.......dat je meer kunt eten.
Voilá.

Aas van Bekers, de ultieme gelukskaart, vind ik hier mooi bij passen.
 




 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten