zondag 17 januari 2016

Een Wintermeditatie.



Wintermeditatie.

Zie jezelf wandelen in een wijds winterlandschap. Het is een mooie winterdag. De lucht is zuiver en fris. Zon en wolken wisselen elkaar af.

Wees je bewust van de warme kleding die je aan hebt: stevige, warme sokken en laarzen aan je voeten, een warme broek en trui met daaroverheen een goed passende en behaaglijke winterjas met capuchon, een ijsmuts op je hoofd en warme handschoenen aan je handen.

Terwijl je wandelt te midden van de besneeuwde bossen en velden neem je waar hoe stil de natuur is als alles bedekt is met deze verse sneeuw. Je geniet van de zon op je gezicht. Het is alsof je poriƫn de zon naar binnen ademen.


Na enige tijd raakt het meer bewolkt en begint er verse sneeuw te vallen. Het zijn grote droge vlokken die neerdwarrelen. Ook hier kun je van genieten.

Dan hoor je in de stilte een klein kerkklokje. De heldere klank past mooi bij dit moment en je besluit in de richting van het geluid te gaan.


Dan sta je voor de ingang van een witte kapel. Je opent de massieve houten deur en dan komt de warmte en het licht binnen je tegemoet. Binnen zie je rondom tafels met daarop brandende kaarsjes en aan de achterzijde zie je een eenvoudige stenen tafel met een stralend wit kleed daarover gespreid.

Op de tafel staat een gouden kastje, een tabernakel, dat jou als het ware uitnodigt om dichterbij te komen. Als je de treden naar de tafel op wilt lopen zie je daar een klein belletje staan. Je pakt het op en beweegt het een paar keer heen en weer. Een heldere klank gaat door de ruimte. 
En heeft ook iets speels.


Bij het altaar gekomen zie je dat het gouden kastje door jou geopend kan worden. Je opent de beide deurtjes en zie wat daar voor jou aanwezig is. Wellicht wil je het even in je handen nemen. Hoe ziet het er uit. Geef daar aandacht aan.

Je kunt je geschenk mee nemen of als je dat wilt weer in het kastje terug bergen. Kijk  wat je past.

Als je zover bent kijk dan nog even rond in de ruimte. Is er iets wat je nog wilt doen ?


Neem dan afscheid van deze warme binnenwereld en ga via de deur weer naar buiten. Buiten is het sneeuwen gestopt en er schijnt weer een stralende zon die de sneeuw doet schitteren. En zo wandel je terug tot aan het punt waar je deze reis begonnen bent.



Henk, 14-01-2016.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten