zaterdag 28 februari 2015

Geleide meditatie.......zelfwaardering.

Neem een ontspannen houding aan. Voeten stevig op de grond. Voel het contact met de vloer, de stoel. En ga met je aandacht naar je ademhaling. Rustig in en uit. Spreek dat innerlijk ook uit....in.....uit. Verdiep je ademhaling geleidelijk naar een ritme van 5 tellen in en 8 tellen uit. Doe het zonder te forceren. Welwillend.


Zie jezelf dan met je beeldend vermogen in een ruimte die jij als prettig, veilig, bij jou passend ervaart. Kijk zo eens in het rond: de ruimte, eventuele voorwerpen, aankleding. Kijk ernaar zonder oordeel. Als een waarnemer.

Ga in deze ruimte op een plek zitten die voor jou goed voelt en ga met je aandacht naar binnen. Roep binnen jezelf een kwaliteit, een karaktertrek, een gave op die jij als goed, als mooi ervaart. Waar je zelf-waardering voor hebt.
Dat kan heel concreet zijn. Of mogelijk iets dat zich nog in de ontluikende fase bevindt. Of iets waar je wel een vermoeden van hebt.
Sta voor jezelf wat langer stil bij deze kwaliteit. Welke vorm kan het aannemen, neemt het aan. Welke actie / interactie zie je ontstaan. Wanneer ervaar je deze kwaliteit het meest en waar en met wie ?

Neem het waar, zonder oordeel.
 Er is altijd kans dat er een innerlijke stem opkomt waarbij scepticisme, minderwaardigheid of ontmoediging opduiken.
Neem ook dat waar en ga er aan voorbij. Ga weer naar jouw kwaliteit en adem deze goed door.....in.......uit. En laat deze kwaliteit uitstromen in je hart, je denken, je lichaam.

Bevestig jezelf met ik heb....( deze kwaliteit ).
Ik ben.....( deze kwaliteit ).

Herhaal deze oefening met meerdere van jouw kwaliteiten, eigenschappen, talenten.
Hoe verder je gaat hoe meer er in beeld komen.
Waardeer jezelf.

Henk, 26-02-2015
( met dank aan Piero Ferrucci ).
info: arto.hotze@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten